måndag 27 februari 2012

en kul tur

Åkte in till stan i lördags för att vara lite kulturella och vad är mer kulturellt än Nationalmuseum så där hamnade vi. Här kommer lite bilder därifrån.


Det fanns mycket vackert att titta på men ljusförhållandet var inte det bästa. Fick höja ISO kraftigt och några bilder blev i alla fall ok.


 
Ett bord uppdukat som en tidlinje, längst bort modernt och närmast kameran gammalt.


Detalj från ovanstående dukning.


Margareta Gynning höll föredrag bla. om de dolda budskapen i konsten. Dåtida betraktare kunde läsa in en mängd information i tavlorna, det som för oss "bara" är en bild har massor av underliggande antydningar och hänvisningar. Vi stannade och lyssnade en stund och gick sen vidare.


 
Rembrandts självporträtt är inte större än att det skulle få rum i fickan. Tavlan blev stulen för ett antal år sen men numera är det bättre skyddat. Ett glas täcker både ram och tavla.


 
Det finns även en avdelning med relativt moderna saker, både möbler och bruksföremål och som här ett halsband.


Vy över slottsbacken, det såg också ut som en tavla:)
Efter att ha travat runt en god stund och varit kulturella började magarna kurra. Vi begav oss till City och åt kinamat på Pong, brukar nästan alltid hamna där. God plockbuffé och så ligger det bra till. Vi strosade runt lite sen, kollade in bokrean, fikade och och köpte det här:

Nu ska det bli spela av:)

Någon gatufotografering blev det icke, det blåste iskalla vindar och regnade av och till så kameran fick ligga i väskan. Tid nog som man brukar säga..snart,snart stundar varmare tider..

..hälsar Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar