onsdag 13 juni 2012

loppis är poppis

Loppis på helgen har blivit en jättegrej här runt om i Stockholmstrakten. Det började i något modest skala i Danspalatset Yesterday´s lokaler i Brottby. Så småningom växte intresset och man var tvungen att flytta ut till en närbelägen äng och då förvandlades det till bakluckeloppis. Med risk att vara övertydlig innebär det att man packar bilen full med saker man inte längre behöver, beger sig till loppiset i arla morgonstund, betalar platshyra på någon hundralapp till arrangören och sedan säljer man direkt ur bakluckan. Numera har de flesta ett bord med sig att ställa upp sakerna på eller så kan man hyra ett på plats.
Efter några år blev även ängen för liten och man flyttade till Täby Galopp och deras stora parkeringsplats. Och sen har det växt som ringar på vattnet och nu finns bakluckeloppis med samma arrangörer på åtskilliga platser i länet. Och folk älskar det. Det har blivit ett folknöje att gå på loppis på helgen, numera är det dessutom öppet både på lördag och söndag. Till loppiset i Täby kommer människor från hela Stockholmsområdet, mycket tack vare sin perfekta placering i direkt anslutning med Roslagsbanan. Jag har stått och sålt en hel del, det var i samband med flytt och jag hade multum att bli av med vad gällde trädgårdsattiraljer mm. Som mest gjorde jag en vinst på några tusenlappar medan avansen andra gånger varit mer blygsam, men nöjet var lika stort ändå. Som dottern sa: ascoolt och skitroligt att stå där och dividera om pris och slänga lite käft med folk.


Numera är jag bara där som spekulant, ibland kommer jag hem med något men oftast inte. Det är kul att gå omkring med kameran och knäppa någon bild då och då, folk är så inne på att fynda att de inte lägger märke till mig.


Ibland är det bra att tillfråga högre makt om man ska slå till eller inte..


..och här kan man sitta en stund och provläsa innan man bestämmer sig.


Fyndläge både för folk..



..och fä. Fast denna kanske var till salu?



Leksaker för stora..


..och små


Kanske borde jag slagit till på guldväskan?


Bör finnas i varje hem och då menar jag inte rumporna.


Det börjar regna och man tager vad man haver till skydd..


Kul detta med loppis och bra att saker kommer till återanvändning. Loppis-sommaren har precis börjat så fler inlägg om detta kuliga lär komma!

/Nina

2 kommentarer:

  1. Det var kul bilder! Jag är väl ingen loppis-människka men om jag vet att jag behöver något speciellt kan det bli att jag kollar någon auktion eller loppis. Jag har definitivt prylar som borde säljas av!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bättre att tjäna en slant än att låta grejerna bara stå och samla damm, så ut och sälj med dig :)

      Radera