lördag 30 juni 2012

Juni-pytt 3 - hav och kalas

Jag bor i ett kustlandskap och har närhet till åtskilliga havsbad, ett av dem är Breviksbadet. Strax före midsommar blev det en tur dit och här kommer lite bilder därifrån.


Himlen ser hotfull ut men det var faktiskt en riktigt fin dag. Om man är ute efter att sola och bada så kan man välja antingen sandstrand eller klippor, allt efter tycke och bak:)


Och gillar man skugga så går det också att ordna. Såhär i mitten på Juni var badstranden folktom men vänta några veckor, då kommer man inte kunna se stranden för alla badlakan.


Men åter till klipporna som löper ned i havet på sydöstra sidan av udden, mjukt möter hårt.



Visst har vi väl det ändå fint här på östkusten:)


Sen kom midsommar och vackert väder blev det dagen till ära. Den tillbringades utomhus från förmiddag till kväll. En inledande sill-lunch med påföljande lekar såsom pilkastning (jag ägde alla och vann stort) och kubb (det talar vi tyst om).  Dagen avslutades med gott från grillen o glatt samkväm.



Däremellan sprang jag runt med kameran i värdinnans vackra trädgård och jag kände en saknad över min egen. Den som jag hade till för 3 år sen då jag beslutade att sälja och flytta till lägenhet. Men håhåjaja, allt har sin tid och på det hela taget ångrar jag mig inte.


Herr eller Fru Padda vilade i rabatten och inväntade kvällen och att få ha trädgården för sig själv igen. Efter att tålmodigt genomlevt en hel dag med stoj och stim, flygande pilar, nyfikna hundar och påträngande fotografer tror jag att..


..det var så här den kände där inunder sitt knottriga skinn.

Nu är pytten uppäten och juni snart till ända men inte riktigt, det är lite aktiviteter här i byhåla som nog måste dokumenteras under dagen så.. ja någon liten tugga rester lär det bli alla fall innan vi säger hej och välkommen till juli.

/Nina


2 kommentarer:

  1. Du har så rätt: Det är mycket fint där på roslagskusten! Till och med paddorna är mysiga där!

    Bilden med rosen, klipporna och havet gillar jag extra mycket!

    SvaraRadera
  2. Så sant, till och med de:)

    Den bilden blev rena vykortet,funderade ett tag på att ha den som öppningsbild på datorn. Nu blev det inte så men kanske en annan gång..;)

    SvaraRadera